Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


PROJEKAT "BERZA OTPADA" DOBITNIK NAGRADE “KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“


U svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu (Kapetan Mišino zdanje), u organizaciji Media Inventa i Privredne komore Beograda, 24. juna 2010.godine, održana je po deseti put dodela priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”, najzaslužnijim pojedincima u oblasti privrede, nauke, kulturnog i javnog života. Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” dodeljuje se svake godine, kao svojevrsno ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva, u okviru projekta “Put ka vrhu”, koji je nastao pre deset godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog stvaralaštva Srbije.

Nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za najbolji projekat dodeljena je Privrednoj komori Beograda za projekat "BERZA OTPADA".

Čestitajući nagrađenima na prestižnom priznanju Dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda je istakao da dodela ove ugledne nagrade pokazuje da Put ka vrhu nikome nije bio lagan, i da su ljudi u Beogradu i Srbiji spremni da se bore sa brojnim problemima, ali i sa globalnom pričom. Bez poštovanja tradicije i ugledanja na bolje od sebe, ni današnjim dobitnicima priznanja put ka vrhu i uspehu  ne bi bio moguć.

Ambasada Japana u Srbiji, dobitnik je nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za razvoj prijateljskih odnosa Srbije i Japana.  Prisutnima se, tim povodom, zahvalio i obratio ambassador Japana, njegova ekselencija Mr. Toshio Tsunozaki, istakavši da će nagrada biti podsticajni impuls za još bolju ekonomsku saradnju dve zemlje i negovanje prijateljskih odnosa.

Berza otpada namenjena je kompanijama iz svih sektora privređivanja, bilo da generišu komercijalni, komunalni ili industrijski otpad, bilo da se pojavljuju kao korisnici sekundarnih sirovina za dalju proizvodnju. Postupak izlaganja informacija u poslovnoj bazi BERZA OTPADA, kao i pretraživanje same BERZE OTPADA  su  BESPLATNI  i deo su seta usluga koje Privredna komora Beograda pruža svojim članicama, sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta, podizanja nivoa kvaliteta, konkurentnosti i profitabilnosti njihovog poslovanja.
 
Imajući u vidu potrebe privrednih subjekata vezanih za  zakonske obaveze koje proističu iz paketa “Zelenih zakona”  Privredna komora Beograda će u narednom periodu organizovati niz seminara, okruglih stolova i konferencija posvećenih tematici upravljanja otpadom (ambalažnim, medicinskim, elektronskim, industrijskim i dr.)