Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

                 

BEOGRADSKI FOND ZA POLITIČKU IZUZETNOST U POSETI PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA

U ponedeljak, 16.08.2010. godine, Sonja Licht, predsednica i osnivač Beogradskog fonda za političku izuzetnost, posetila je Privrednu komoru Beograda. Sastanku su prisustvovali dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda i Ivana Zeljković, generalni sekretar Komore sa svojim saradnicima. Beogradski fond za političku izuzetnost je deo Mreže škola za političke studije u jugoistočnoj Evropi koje deluju pod pokroviteljstvom Saveta Evrope. Fond je osnovan novembra 2003. godine kao nevladina, nepartijska i neprofitna organizacija.

Sonja Licht, predsednica Fonda, istakla je da je glavni cilj Beogradskog fonda da doprinese izgradnji i kontinuiranom razvoju demokratski orijentisane političke elite (u parlamentu, političkim partijama i institucijama na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou), ali i lidera u drugim segmentima pluralističkog društva (u državnoj administraciji, nevladinim organizacijama, medijima, kulturi, sudstvu, sindikatima i poslovnom sektoru).

Dr Janković, predsednik Komore, u razgovoru je istakao da je od velikog značaja uloga Fonda da političkoj i društvenoj eliti omogući sticanje dodatnih znanja i veština neophodnih za demokratsku transformaciju društva i za pristupanje evropskim i evro-atlantskim strukturama. On je dodao da glavni akcenat treba da bude stavljen na proces evropskih integracija i spoj predstavnika domaće privrede i političke elite, koji su ujedno i donosioci važnih odluka na nacionalnom nivou, da zajedno spremno uplove u tržište Evropske unije. Privredna komora Beograda, kao kuća privrede, je upravo most koji taj spoj domaće privrede i političke elite može učiniti lakšim i uspešnijim.


Posebna pažnja u okviru sastanka, posvecena je daljem razvoju saradnje u regionu jugoistočne Evrope kako bi se doprinelo jačanju regionalne stabilnosti, sigurnosti i demokratskog potencijala.