Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

PODRŠKA OECD-a MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA

Visoka delegacija Privredne komore Beograda, u kojoj su pored predsednika mr Milana Jankovića bili i Toplica Spasojević, generalni  direktor ITM Group, Goran Perčević, generalni direktor ITM, Velimir Vukadin, predsenik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Srbije i Jovana Ninković, koordinator za evropske integracije, završila je vrlo uspešno seriju sastanaka koji su imali za cilj podršku malim i srednjim preduzećima za efikasniji izlazak na tržište Evropske unije. Sa direktorom Direktorata OECD-a za preduzetništvo i mala i srednja preduzeća i lokalni razvoj, Sergiom Arzenijem, mr Milan Janković, kao predsednik Privredne komore Beograda i kao počasni predsednik Srpske asocijacije malih i srednjih preuduzeća, istakao je značaj podrške od strane OECD-a malim i srednjim preduzećima Beograda i Srbije.

Dogovoreno je da se pored postojeće saradnje u OECD LEED partner club programima u oblastima regionalnog ekonomskog razvoja, gde Srbija, iako nije članica OECD-a, učestvuje ravnopravno kao i ostale članice, pokrene saradnja i u drugim programima koje realizuje ova Direkcija OECD-a. Dogovorena je konkretna  saradnja Komore i OECD-a u edukaciji i izdavaštvu. Privredna komora Beograda će postati parnter u izdavanju OECD-ovih knjiga i publikacija, koje su jedno od najrelevatnijih izvora za veliki broj privrednika i državnika u svetu. Izdanja u oblasti menadžmenta, izveštaja i analiza, makroekonomskih pokazatelja, kao i preporuka koje objavljuje ova ugledna medjunarodna ustanova, biće ubuduće izdavani i na srpskom jeziku u izdanju OECD i Privredne komore Beograda. Dogovoreno je da mala i srednja preduzeća, članice Komore, učestvuju u razvojnim programima koje vodi ova direkcija OECD-a. OECD će u sledećem periodu više pažnje posvetiti potrebama malih i srednjih preduzeća Srbije i Beograda i zato će već 21. oktobra, u Udinama, na seminaru, kao i u edukativnom centru OECD-a u Trentu, učestvovati i predstavnici malih i srednjih preduzeća Beograda.

OECD će biti partner i suorgnizator Medjunarodne konferencije koju Privredna komora Beograda organizuje 21. Novembra 2009. godine, u Sava  centru.