Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

ODRŽAN 42. MEĐUNARODNI SAJAM PREDUZETNIŠTVA U CELJU - SLOVENIJA od 9. do 16. septembra 2009. godine


Pod parolom ''Sajam svih sajmova'' održan je 42. Međunarodni sajam preduzetništva (MOS) u Celju, Slovenija, u periodu od 9. do 16. septembra 2009. godine. MOS je najveća sajamska priredba na prostorima Slovenije i jedan od najvećih sajmova privrede u regionu. Izlagači su bili svrstani u 19 programskih celina: poslovne usluge, strane i domaće komore i udruženja, predstavljanje stranih država, telekomunikacije, kompjuterska oprema, obrazovanje za mlade i odrasle, elektrotehnika, mašine i oprema za drvo i metal, hrana i ketering program, nameštaj i dizajn enterijera, završni građevinski radovi, oprema za kućinstvo, turizam, poljoprivredna mehanizacija, građevinska mehanizacija, baštenski alati i oprema, tekstil, montažna izgradnja kuća, potrošačka dobra i drugo.

 

Kao i u 2008. godini, Privredna komora Beograda je na sajamskom štandu u Sloveniji, bila domaćin privrednicima i preduzetnicima Beograda. Svoje proizvode i usluge na sajmu u Celju predstavilo je 17 privrednika i preduzetnika iz sledećih firmi: ''Toplica Invest'', Studio ''Maruška'', ''Dar Kozmetika'', ''Lika Sistem'', Fabrika elektro grejača „SREĆKO“, firma ''Milenium Soft'', Auto Centar ''NINIĆ'', turistička agencija ''Tron Tours'', firma ''NE – DA LAND'', SZTR ''Miljenović Zoran'', Centar za preduzetništvo opštine Palilula, firma ''Maleks'' i drugi. Sajam je okupio veliki broj privrednika iz Slovenije i cele Evrope, koji su imali prilike da uspostave dobre poslovne kontakte i propšire poslovanje i na druga tržišta.

 

Prošle godine sajam je posetilio preko 170.000 posetilaca na kome je svoje prizvode i usluge predstavilo preko 1.700 izlagača iz 33 zemlje Evrope. I ove godine, oko 300 novinara iz 120 agencija i redakcija  je pratilo nastup privrednika na sajmu.