Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


SAJAM "EKO-ETNO HRVATSKA" I "EKO-ETNO EVROPA"

Privredna komora Beograda, u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije i  GTZ - Nemačkom organizacijom za tehničku pomoć i saradnju,  prvi put nastupa na sajmu "Eko-etno Hrvatska 2009" i "Eko-Etno Evropa" u periodu od 14-18.oktobra 2009. godine na prostoru Arene u Zagrebu.

Na izlagačkom prostoru Privredne komore Beograda predstaviće se petnaest izlagača, koji odslikavaju deo bogatstva i raznolikosti srpske tradicije, seoskih proizvoda, rukotvorina i kulturne baštine. Ovakve manifestacije omogućavaju i razmenu iskustava i podizanje svesti o vrednostima, kao i unapređenju i korišćenju kulturne i prirodne baštine ruralnog područja.                                                          

 

Osim izložbe održati će se i niz stručno popratih događanja, predstavljanje zemalja iz regiona, Dan poljoprivrednih i turističkih domaćih i stranih novinara, Workshop „Kako prodavati ruralni turizam“, stručni skupovi, dodela priznanja i zahvalnica, Eko-etno veče s prikazom tradicijske gastronomije pojedinih zemalja i regija, kao i folklorni nastupi.