UNIKREDIT BANKA POPTIPSALA UGOVOR SA FONDOM ZA RAZVOJ

Unikredit banka se današnjim potpisivanjem ugovora sa Fondom za razvoj Republike Srbije, uključila u program za prevazilaženje posledica krize, kroz odobravanje subvencionisanih kredita namenjenih privredi i gradjanima, saopštila je ta banka. Pravna lica, klijenti Unikredit banke, mogu da se opredele za subvencionisane kredite za likvidnost, obrtna sredstva, izvozne poslove i investicije, navedeno je u saopštenju.
Gradjanima i firmama banka će pocecti da odobrava subvencionisane potrošačke kredite za kupovinu automobila, traktora, gradjevinskih mašina, kamiona, nameštaja, tepiha, podnih obloga, kućnih aparata, gradjevinskog materijala i poljoprivredne mehanizacije. Predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke Klaus Priveršek ocenio je da se set mera vlade za pružanje podrške srpskom stanovništvu i ekonomiji, koji je imao za cilj da ublaži efekte globalne finansijske i ekonomske krize i da obezbedi makroekonomsku stabilnost u Srbiji, pokazao veoma efikasnim u 2009. godini.
"Drago nam je što možemo da kažemo da smo, prema prošlogodišnjem učešću u subvencionisanom kreditiranju, bili medju prve tri banke u zemlji. Imajući u vidu važnost ovih mera, i u 2010. ćemo nastaviti da podržavamo ovu inicijativu, sa željom da se i ove godine nadjemo medju najaktivnijim bankama koje će pomoći srpskoj privredi da što pre i što lakše izadje iz krize“, rekao je Priveršek.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA