VISA POVEĆALA DOBIT, OPORAVAK NA POMOLU

Visa je izvestila da je poslednji kvartal 2009. zaključila s 33% većom dobiti u poređenju sa godinom ranije, zahvaljujući većim prihodima. Ostvarena je neto dobit od 763 miliona dolara u poslednja 3 meseca 2009. godine.
Vrednost ukupnih transakcija putem kartica u istom je razdoblju uvećana za 8,5% i bila je u visini 769 miliona dolara.Povećanje se odnosi prvenstveno na debitne kartice, putem kojih su plaćanja uvećana za 17% u zadnjem kvartalu u odnosu na isti period prethodne godine. Debitnim karticama se obavi više od 54% plaćanja u Sjedinjenim Američkim Državama.
Amerikanci kartice koriste najviše za plaćanje goriva na benzinskim pumpama i za tekuće troškove, a još uvek vrlo slabo koriste za kreditna zaduženja zbog ekonomske krize. U 2010. godini Visa očekuje postepeni oporavak tržišta i povećanje prihoda između 11 i 15%, uz rast akcija preko 20%. Ukupan broj kartica brenda Visa u svetu u zadnjem kvartalu 2009. uvećan je za 5%, na 1,8 milijardi, a obrađeno je 12% više transakcija, odnosno 10,9 milijardi.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA