DELEGACIJA MMF-A DANAS U KRAGUJEVCU 

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda posetiće danas sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem Kragujevac i fabriku Fijat automobili Srbija, saopštila je Informativna služba grada Kragujevca. Predviđeno je da Dinkić sa saradnicima razgovara i sa čelnicima lokalne samouprave o realizaciji projekta uređenja inustrijske zone "Korman polje", gde će u prvoj fazi biti smeštene fabrike 15 Fijatovih kooperanata.

Dvonedeljni razgovori predstavnika MMF i Vlade Srbije počeli su u utorak, 9. februara, i trebalo bi da traju do 23. februara. Razgovori se obavljaju u okviru redovnih godišnjih konsultacija, uz istovremenu reviziju stend-baj aranžmana od 2,9 milijardi evra. Do sada su povučene dve rate tog kredira u ukupnoj vrednosti 1,12 milijardi evra, a uzimanje treće od 350 miliona evra zavisiće od novog izveštaja Misije MMF-a. Plan NBS je da se ta tranša povuče u maju ove godine.

Srbija se sporazumom sa MMF-om obavezala da će smanjiti izdatke za isplate zarada budžetskih korisnika, odnosno da će te plate, kao i penzije, biti zamrznute u 2010. godini. Sporazum predviđa i otpuštanje viška zaposlenih u državnoj administraciji i usvajanje novog zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju. 

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA