VLADA ISPUNILA OBAVEZE IZ ARANŽMANA SA MMF 

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je juče da je Vlada Srbije uradila sve na šta se obavezala aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom. Ona je odbacila navode da postoje problemi u pregovorima sa MMF-om u okviru treće revizije kreditnog stendbaj aranžmana od 2,9 milijardi evra. „Vlada Srbije je relaksirano ušla u sadašnju etapu pregovora sa MMF-om zato što je uradila sve na šta se aranžmanom obavezala“, navela je ministarka finansija.
Pošto su reforme uvek teške i bole, najvažnija tačka pregovora je reforma penzijskog sistema, kazala je Dragutinovićeva. Misija MMF-a počela je 9. februara razgovore sa predstavnicima Vlade o reviziji aranžmana i opštem stanju ekonomije u Srbiji. Tokom boravka misije MMF-a u Srbiji, do 23. februara, biće razmotrena i najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja i realizacija dogovorenih strukturnih mera.
Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović razgovarala je juče sa predstavnicima MMF o realizaciji infrastrukturnih projekata finansiranih sredstvima NIP-a u 2009, kao i planovima za ovu godinu. Ministarka je naglasila da su uspostavljeni sistem za upravljanje projektima, koordinacija i transparentnost značajno poboljšali realizaciju projekata i doprineli uštedama u 2009. godini. Predstavnici MMF-a dali su punu podršku investicijama u razvoj infrastrukture i izrazili zadovoljstvo načinom na koji se upravlja projektima NIP-a, saopštilo je resorno ministarstvo.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA