EBRD ODOBRIO KREDIT ZA GAZELU


Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je isplatu kredita za rekonstrukciju mosta Gazela. Kako se navodi u saopštenju, obnova Gazele je deo projekta „Beogradski autoput i obilaznica“, koji zajedno finansiraju EBRD i Evropska investiciona banka u ukupnom iznosu od 160 miliona evra.
Odbor direktora EBRD odlučio je da odobri isplatu kredita iako su ostala nerešena neka od pitanja oko preseljenja porodica koje su živele ispod Gazele, zbog čega je i bilo odloženo korišćenje kredita odobrenog još 2007. U saopštenju EBRD nije navedeno koliki deo kredita će biti iskorišćen za Gazelu, ali je prilikom odobravanja kredita bilo planirano da se izdvoji 33 miliona evra.
Izabran je izvođač radova, kao i nadzorni inženjer i očekuje se da će sredstva iz kredita EBRD biti isplaćena u najskorijem roku - navodi se u saopštenju. Pre donošenja odluke o odobravanju, EBRD je izvršio detaljnu procenu raseljavanja, uz zaključak da iako je puno urađeno, neka od nerešenih pitanja i dalje postoje. Odbor direktora odobrio je isplatu i dela kredita za deonicu „A“ obilaznice oko Beograda, od Batajnice do Dobanovaca.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA