USVOJEN PREDLOG GARANCIJE ZA KREDIT EBRD SRBIJAGASU

 Vlada Srbije usvojila je juče Predlog zakona o garanciji za kredit Evropske banke za obnovu i razvoj od 150 miliona evra, namenjen Javnom preduzeću Srbijagas. Kredit će biti iskorišćen za izgradnju drugog podzemnog skladišta gasa u Srbiji, održavanje gasovodne mreže i refinansiranje kratkoročnog duga Srbijagasa, saopštila je Vlada.
Na današnjoj sednici Vlade Srbije razgovarano je o posledicama od poplava na području više opština i dogovoreno je da se što pre sprovedu sve neophodne procedure kako bi Vlada u najkraćem roku donela odluku o novčanoj i drugoj pomoći ugroženom stanovništvu. Vlada Srbije je usvojila i predloge izmenama Zakona o naučno-istraživačkoj delatnosti i Zakona o inovacionoj delatnosti, a usvojena je i Strategiju naučnog i tehnološkog razvoja od 2010. do 2015. godine.
Doneta je i Uredba o nacionalnom programu prevencije, lečenja i kontrole kardiovaskularnih bolesti u Srbiji do 2020. godine i usvojen Zaključak o raspodeli i korišćenju subvencija za šumarstvo i lovsto. Vlada Srbije je na sednici proglasila dvorski kompleks na Dedinju u Beogradu za spomenik kulture.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA