INTEZA DOBILA KREDITNU LINIJU EBRD

 

Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je Inteza Sanpaolo grupi kreditnu liniju od 100 miliona evra za banke u Srbiji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini. Kako se navodi na sajtu kreditora kreditna linija namenjena je finansiranju malih i srednjih preduzeća. Banka Inteza u Srbiji dobiće 30 miliona evra, Inteza Sanpaolo u BiH 20 miliona evra, a 50 milona evra namenjeno je CIB banci u Mađarskoj, navodi se u saopštenju na sajtu.
Taj projekat, za čiju je realizaciju preostalo da se završi pravna dokumantacija, istakli su u EBRD, pomoći će da se obezbedi stalni priliv sredstava malim i srednjim preduzećima u vreme kada je teško doći do novca za finansiranje razvoja firmi. "EBRD kroz taj projekat potvrđuje posvećenost pomoći ekonomijama u regionu da se izbore sa uticajem finansijske krize", rekao je direktor EBRD za finansijske institucije Nik Tesejman (Nick Tešeyman).
Novac obezbeđen za tri ćerke-banke Inteza Sanpaolo grupe, istakao je, olakšaće malim i srednjim preduzećima u Srbiji, Mađarskoj i BiH, pristup finansijskim sredstvima. Kreditna linija za Inteza Sanpaolo grupu je deo zajedničke inicijative EBRD, Svetske banke i Evropske investicione banke da se obezbedi 24,5 milijarde evra za podršku bankama u kreditiranju privrede u centralnoj i istočnoj Evropi.Od pokretanja inicijative, pre godinu dana, EBRD je banke podržala sa više od 3,8 milijardi evra, navodi se u saopštenju te banke.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA