HIPO BANKA U SRBIJI JE STABILNA  

Hipo Alpe Adria banka a.d. Beograd saopštila je da je ona srpska banka i da je njeno poslovanje bilo i ostalo profitabilno i stabilno. Hipo banka naglašava da su svi finansijski pokazatelji njenog poslovanja daleko iznad, „kako međunarodno usvojenih standarda, tako i standarda propisanih regulativom Republike Srbije".
U banci navode da je njeno poslovanje nezavisno i potpuno odvojeno od poslovanja i sudbine bilo koje druge članice Grupe u bilo kojoj zemlji i dodaju da ne mogu da komentarišu neproverene vesti o navodnom povlačenju Hipo Alpe Adria banke Internešenel iz nekih zemalja.
Naime, austrijski list "Virtšaftsblat", pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa planom restrukturisanja te banke, je naveo da Hipo Alpe Adrija Internešenel, koja je prošle godine nacionalizovana, planira da se povuče iz Mađarske, Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Ukrajine. Hipo Alpe-Adrija Internešenel treba da dostavi plan Evropskoj uniji do kraja marta i možda će tražiti produženje tog roka za nekoliko sedmica, naveo je taj list.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA