RUSKIH 800 MIL. USD STIŽE U SRBIJU

Finansiraćemo četiri projekta za željezničku infrastrukturu, a kredit će biti odobren do kraja mjeseca, kaže ekonomski savjetnik u ambasadi Rusije Jevgenij Lukin. Ekonomski predstavnik Rusije u Srbiji naveo je da će sa 800 miliona dolara kredita finansirati izgradnju Beogradskog željezničkog čvora, izgradnju pruge Valjevo – Loznica, popravku pruge Beograd – Bar i elektrifikaciju pruge na jugu Srbije od Niša do bugarske granice.
Prema njegovim riječima, izjava ambasadora Konuzina da “je neizvjesno pitanje ruskog kredita”, pogrešno je interpretirana. “Kredit će biti odobren i to u dolarima. Sa povlačenjem prve tranše kredita kasni se jer je srpska strana zakasnila sa dostavom potrebnih papira koje je trebalo da dostave još u decembru”, objasnio je Lukin.
On je objasnio da je i sa preostalih 800 miliona dolara ista stvar, ali da se sve već privelo kraju i da je nacrt ugovora o kreditu u srpskom ministarstvu finansija. “U nacrtu su tehnički detalji oko kojih treba da se usaglasimo, a tu su navedene i kamate i rokovi otplate, pa zato ne bih još konkretno govorio o tome, dok se konačno ne potpiše”, kaže Lukin. Lukin očekuje sastanak radnih grupa do kraja mjeseca i odmah zatim potpisivanje Ugovora o kreditu. “Kredit će te dobiti do kraja aprila, a možda i ranije”.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA