IMENOVAN NOVI PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA PIREUS BANKE

Za novog predsednika Izvršnog odbora Pireus banke (Piraeus) u Srbiji imenovan je Neoklis Neokleus (Neoclis Neocleous), saopštila je danas ta banka. Kako se navodi, do zvaničnog stupanja Neokleusa na dužnost predsednika Izvršnog odbora Piraeus banke u Srbiji tu funkciju će obavljati Konstantinos Vajotis (Konstantinos Vagiotis), član Izvršnog odbora.

Neokleus je je u Pireus bankarskoj grupi, koja je vlasnih Pireus banke u Srbiji, počeo da radi u oktobru 2007. godine, a do sada je obavljao funkciju direktora Sektora za poslove sa privredom Pireus banke na Kipru. Pre ulaska u Pireus bankarsku grupu, tokom 18 godina radnog iskustva u Kiparskoj banci, obavljao je rukovodeće funkcije u oblastima korporativnog bankarstva, restruktuiranja plasmana, kreditiranja, faktoringa i mreže filijala u Grčkoj i na Kipru.

Dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Dimitris Frangetis nastaviće karijeru u jednoj od najvećih bankarskih grupacija u Grčkoj, navodi se u saopštenju Pireus banke Srbija. Piraeus bankarska grupa trenutno posluje preko mreže koju čini 900 filijala u Grčkoj, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj, Albaniji, Egiptu, Ukrajni, Kipru, Velikoj Britaniji i SAD.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA