AGROBANKA DOBITNIK PRESTIŽNOG PRIZNANJA “BIZNIS PARTNER 2010”

Regionalna godišnja nagrada BIZNIS PARTNER, ustanovljena pre šesnaest godina sa ciljem da skrene pažnju javnosti i promoviše kompanije i institucije koje se u svom poslovanju rukovode visokim profesionalnim standardima i čvrstim etičkim normama, ove godine pripala je Agrobanci. Kako je objavljeno na sajtu banke,  ovo prestižno priznanje biće joj uručeno 16. juna 2010. godine,  na završnoj svečanosti u hotelu Interkontinental – Beograd, u prisustvu ostalih nagrađenih kompanija, brojnih poslovnih partnera, uglednih privrednika, predstavnika Vlade Srbije i članova diplomatskog kora.

Odluka da Agrobanka bude laureat ovog prestižnog poslovnog i javnog priznanja regiona doneta je na osnovu rezultata koji su potvrdili da Agrobanka ispunjava sve kriterijume – da je ostvarila dobre poslovne rezultate, poštovala visok stepen profesionlnosti i etičnosti, uvažavala svoje poslovne partnere, klijente i potrošače i vodila računa o širim društvenim interesima, lokalnoj zajednici i ekološkim imperativima okruženja – navodi se u obrazloženju Komisije u čijem sastavu su ugledni članovi - profesori univerziteta i predstavnici medija.

Agrobanka je u prva dva meseca ove godine ostvarila dobitak od 356, 2 miliona dinara što predstavlja 20 odsto ukupne planirane dobiti u 2010. godini. Ostvarena kretanja obima i dinamike prihoda i rashoda povoljno su se odrazila na ekonomičnost poslovanja Banke. Dinarska i devizna likvidnost banke je bila zadovoljavajuča. U istom periodu Agrobanka je povećala broj klijenata koji  obavljaju platni promet za novih 1500 korisnika, kao  i oko 4 000 novih štediša, tako da je  devizna štednja u januaru i februaru ove godine porasla je za novih tri miliona evra.

 

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA