SUBVENCIONISANI KREDITI I TURISTIMA

Građani Srbije mogu da subvencionisanim potrošačkim kreditima plate turističke aranžmane za odmor u Srbiji, kaže državni sekretar za turizam Goran Petković. Banke su već počele da odobravaju te dinarske kredite, čija je godišnja kamatna stopa 7,5 odsto, rok otplate do tri godine sa godinom dana počeka, rekao je Petković:"To može biti interesantno za porodična putovanja, ali i za proslave, kao što su venčanja, veridbe, momačke večeri, na primer u nekom vinogorju, Fruškoj gori, Aleksandrovcu", rekao je Petković. Prema njegovim rečima, prvomajski praznici su idealan termin da se organizuje neko putovanje i da se na primer obidju palate rimskih careva.
Petković je naveo da građani treba da odaberu mesto za putovanje, preko turističke agencije ili da sami rezervišu, da dobiju profakturu, a zatim da odu u banku i podnesu zahtev za kredit. Iznos kredita može biti do 300.000 dinara, a zavisiće od kreditne sposobnosti klijenta.
Subvencionisanje dinarskih kredita za domaće turističke aranžmane deo je mera Vlade Srbije za ublažavanje efekata svetske ekonomske krize za 2010. godinu. Namera je da se stimulisanjem putovanja po zemlji pruži podrška domaćoj turističkoj privredi.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA