GOTOVINSKI KREDIT NA BAZI ZALOGE POLISE MEŠOVITOG ŽIVOTNOG OSIGURANJA

Budući da se polisa životnog osiguranja može upotrebiti i za obezbeđenje vraćanja duga po kreditu, Erste Bank je u svoju ponudu uvrstila novi gotovinski kredit, koji pruža upravo tu mogućnost. Jedna od osnovnih prednosti ovog gotovinskog kredita u odnosu na ostale je to što može biti odobren i građanima koji su kod drugih banaka već zaduženi 30% odnosno 50% svojih primanja, jer se kao obezbeđenje koristi sigurno naplativa polisa.

To je jedinstven proizvod na našem tržištu. Mogu ga koristiti građani koji minimalno tri godine imaju polisu mešovitog životnog osiguranja kod kompanije Wiener Städtische osiguranje i uredno su plaćali premiju, tj. čija polisa ima formiranu otkupnu vrednost. Kredit se može odobriti u maksimalnom iznosu od 90% otkupne vrednosti polise a za odgovarajuću godinu osiguranja. Kredit je indeksiran u evrima a kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi 15% za građane koji prenesu platu u Erste Banku, odnosno 17% bez prenošenja plate. Maksimalni rok otplate kredita je 72 meseca. Za rokove do 12 meseci kamatna stopa je fiksna.

„Građani koji imaju potrebu za gotovinskim kreditom, a kod drugih banaka su već maksimalno zaduženi, ili ne žele ili ne mogu da kao obezbeđenje ponude depozit, žiranta ili neki od drugih uobičajenih vidova obezbeđenja za gotovinske kredite, sada imaju mogućnost da na ovaj način dođu do gotovine. Uvođenjem novog gotovinskog kredita Erste Banka nastavlja da donosi inovacije na tržište Srbije. Tokom februara smo, prvi u Srbiji, građanima ponudili 3-D Secure sistem bezbednog plaćanja na Internetu. Verujemo da će i ovaj gotovinski kredit doprineti otvaranju novih finansijskih mogućnosti za građane“, izjavila je Jasna Terzić, članica Izvršnog odbora Erste Banke.

„Ova mogućnost obezbeđuje veliki benefit za korisnike i rezultat je naše dugoročne uspešne saradnje sa Erste Bankom. Ovu saradnju razvijaćemo još više u budućnosti kroz zajedničke pakete koje ćemo ponuditi klijentima“, izjavio je Christoph Rath, član Upravnog odbora Wiener Städtische osiguranja.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA