KREDITI I NA OSNOVU POLISE ŽIVOTNOG OSIGURANJA

 

Građani koji imaju potrebu za gotovinskim kreditom a već su zaduženi 50 odsto ličnih prihoda, moćiće da dobiju kredit preko Erste banke, koji se zasniva na zalaganju polise mešovitog životnog osiguranja. Kredit je, naravno pogodan, čak i za građane koji nisu prezaduženi, ali ne žele drugačije da obezbede depozit za svoj kredit.

Jedini uslov za obezbeđivanje ovog "Erste proizvoda" je da potencijalni korisnik kredita bude vlasnik polise osiguranja minimum tri godine kod kompanije Wiener Staditsche osiguranje, da je uredno plaćao premije i da njegova polisa ima otkupnu vrednost. Kredit se može odobriti u maksimalnom iznosu do čak 90 osto vrednosti polise, za odgovarajuću godinu osiguranja. "Na primer, ukoliko je korisnik sa trideset godina starosti počeo da uplaćuje 1000 evra godišnje, otkupna vrednost polise nakon tri godine iznosi 1 420 evra, a nakon šest godina oko 3 800 evra. To znači, da korisnik ukoliko je osiguran tri godine, kako je navedeno u prvom slučaju, može uzeti kredit do oko 1 280 evra, dok bi u drugom slučaju taj iznos bio oko 3 420 evra.", precizirala je Jasna Terzić iz Erste banke.

Nominalna kamatna stopa, na ovaj gotovinski kredit , iznosila bi 15 odsto na godišnjem nivou, za građane koji prenesu platu u erste banku, odnosno 17 odsto bez prenošenja plate. Maksimalni rok otplate kredita je 72 meseca. Za rokove do 12 meseci, kamatna stopa je fiksna. "Ovaj kredit je jedinstveni proizvod na našem tržištu. u razvijenijim zemljama proizvodi ovog tipa nisu novost, ali je ovo po prvi put da se kod nas nudi ovakva vrsta kreditiranja", ističe Terzićeva dodajući da je Erste banka omogućila građanima na svim šalterima kupovinu Wiener staditsche proizvoda.

"Možemo da najavimo da će se uskoro u našim filijalama, uz klasično životno osiguranje, kasko osiguranje i osiguranje imovine, moći da se kupi i osiguranje od autoodgovornosti. Erste banka i Wiener Staditsche osiguranje ovim putem žele da doprinesu stvaranju novih finansijskih mogućnosti za građane Srbije, kao i efikasan finansijski servis na jednom mestu.", zaključila je Terzićeva u intervijuu datom dnevniku Blic.


Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA