RAIFFEISEN INVEST POKREĆE JOŠ JEDAN OTVORENI INVESTICIONI FOND
"RAIFFEISEN WORLD"

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Raiffeisen invest objavilo je javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica novog fonda rasta imovine "Raiffeisen World". Rok za upis i uplatu investicionih jedinica novog fonda, po ceni od 1.000 dinara po komadu, ističe 23. jula 2010. godine.   

Raiffeisen invest već upravlja fondom rasta imovine Raiffeisen akcije, koji uglavnom ulaže u akcije kompanija u okruženju, i fondom očuvanja vrednosti imovine Raiffeisen Cash.

Investicioni cilj fonda rasta imovine "Raiffeisen World" je ostvarivanje visokih prinosa u dugom roku investiranjem u akcije stranih izdavalaca sa fokusom na kompanije iz SAD, Evropske unije i Japana, navodi se u skraćenom prospektu fonda.  Referentni indeks za poređenje ostvarenih rezultata i praćenje uspešnosti novog fonda biće MSCI World Index. Za vreme javnog poziva Društvo neće naplaćivati naknadu za kupovinu jedinica fonda "Raiffeisen World", kao i da do kraja godine neće naplaćivati naknadu za prelazak članova iz fonda Raiffeisen akcije u "Raiffeisen World". Ukoliko se za za vreme trajanja javnog poziva za "Raiffeisen World" ne prikupi 200.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti, kastodi banka fonda će izvršiti povraćaj sredstava uplatiocima.
Na domaćem tržištu radi 14 otvorenih investisticionih fondova od kojih sedam rasta imovine, tri balansirana i četiri očuvanja vrednosti imovine.  Vrednost imovine svih 14 otvorenih investicionih fondova trenutno je nešto veća od milijardu dinara.

 

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA