PROCREDIT BANKA PRUŽA PODRŠKU RAZVOJU MSP U SRBIJI

ProCredit banka organizovaće tokom juna serijal od pet edukativnih seminara pod nazivom "Komunikacija i delegiranje-preduslovi uspešnog poslovanja" u nameri da predstavnicima malih i srednjih preduzeća predstavi znanja i veštine od značaja za dugoročno unapređenje njihovog poslovanja i uspešnije prilagođavanje aktuelnoj tržišnoj situaciji.
Prvi od pet predstojećih seminara, koje ProCredit banka organizuje u okviru Nedelje malih i srednjih preduzeća i uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Privredne komore Srbije, održće se u utorak, 1. juna, u beogradskom hotelu "Continental", a zatim i u Subotici, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Predavači na ovim seminarima biće stručnjaci Trening akademije kompanije "PriceWaterhouseCoopers". Učešće na seminarima besplatno je za sva zainteresovana preduzeća.
- Dugoročan cilj edukativnih seminara koje organizuje naša banka je da predstavnicima MSP pružimo stručne savete i smernice za dalji razvoj njihovog poslovanja. Teme kao što su uspešna poslovna komunikacija sa klijentima, kupcima i dobavljačima, prednosti pravilne organizacije posla i uspešnog delegiranja, bitni su preduslovi dobrog poslovanja svake firme. Ujedno, ovakva edukativna podrška domaćim privrednicima ključan je preduslov za razvoj sektora MSP u Srbiji - istakao je Dejan Janjatović, član Izvršnog odbora ProCredit banke.
Prema njegovim rečima, oko 40% malih i srednjih preduzeća u Srbiji smatra da je 2010. godina pogodna za nastavak ili započinjanje investicija u dalji razvoj njihovog poslovanja, dok će predstojeći edukativni seminari biti vredan doprinos i ohrabrenje takvim planovima velikog broja domaćih preduzeća. ProCredit banka je i tokom 2009. organizovala serijal edukativnih seminara za predstavnike MSP, pod nazivom "Vreme je da se krene dalje", kojima je prisustvovalo oko 2.000 privrednika. Pozitivni utisci koje su sa sobom poneli učesnici na ovim seminarima, bili su jedan od razloga zbog kojih se ProCredit banka odlučila da i ove godine organizuje sličan edukativni serijal.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA