EVROPSKA INVESTICIONA BANKA FINANSIRA IZGRADNJU OBILAZNICE SA 120 MILIONA EVRA

Evropska investiciona banka je spremna da finansira izgradnju obilaznice oko Beograda, na deonici od Orlovače do Bubanj Potoka. Za deonicu u dužini od 12,5 kilometara biće izdvojen iznos od 120 miliona evra, saopštilo je ministarstvo za infrastrukturu.
Takođe, postignut je dogovor i o finansiranju sekcije E-75 Grabovnica - Levosoje sa 384 miliona evra, sekcije Grdelica - Caričina dolina i Caričina dolina - Vladičin Han, navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu. Ta evropska banka će finansirati i studiju izvodljivosti za izgradnju železničke pruge od Beograda do Subotice za brzine do 160 kilometara na čas. Studija će biti završena do kraja avgusta kada se očekuje i potpisivanje ugovora o izgradnji pruge.
Četvoročlana delegacija EIB-a, koju je u Beogradu predvodio šef odeljenja za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Dominik Kurben, potvrdila je spremnost da kreditira te kapitalne investicione projekte u Srbiji. Pored već odobrenih sredstava za obilaznicu oko Beograda, odnosno, za Batajnički čvor na putnom Koridoru 10, EIB će finansirati i deonice Prosek - Crvena Reka i Čiflik - Pirot na putu od Niša do Dimitrovgrada, navedeno je u saopštenju.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA