SPORAZUM SA SVETSKOM BANKOM O RAZVOJU ELEKTRONSKE UPRAVE

Ministarka finansija Diana Dragutinović, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić i šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Simon Gray potpisaće danas  Sporazum o finansiranju projekta razvoja elektronske uprave. Ovaj projekat će obuhvatiti pitanja pristupa internetu, procene i unapređenja postojećeg sistema informacionih tehnologija, kao i razvoj elektronskih usluga u javnom sektoru za građane i privredu, saopštilo je Ministarstvo finansija.
Sporazum je osnov Svetske banke za pružanje tehničke pomoći i podrške Projektu razvoja elektronske uprave u Srbiji, koji je deo Digitalne agende Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo. Digitalna agenda za Srbiju je najsavremeniji koncept javne politike ekonomskog i društvenog napretka, koji po evropskom modelu razvija Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo. Digitalna agenda sastoji se od Strategije informacionog društva i Strategije elektronskih komunikacija.
Digitalna Srbija će u godinama koje dolaze kao prioritet imati razvijanje e-poslovanja, uključujući e-upravu, e-trgovinu, e-pravosuđe, e-zdravlje i e-obrazovanje i razvoj infastrukture pomoću koje će ovi servisi biti dostupnu građanima u svim delovima naše zemlje. Razvoj elektronske uprave doprinosi efikasnijem radu državne uprave, većoj transparentnosti, odgovornosti i uštedama javne uprave, građana i privrednika.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA