NOVI INVESTICIONI CIKLUS – PRIVREDI POSAO, GRAĐANIMA STANOVI

  

Na sednici Odbora Udruženja finansijskih organizacija Privredne komore Beograda ukazano je na preduslove neophodne za snažniju kreditnu podršku, posebno za projektno finansiranje.

Konstatovano je da kreditna aktivnost banaka u 2009-oj i pored njihove visoke likvidnosti, usporeno raste. Kreditiranje stanogradnje naglo je zaustavljeno zbog pada građevinske aktivnosti i povećanja nelikvidnosti privrednih subjekata. U međuvremenu, Privredna komora Beograda bila je jedan od inicijatora programa oživljavanja stanogradnje i organizovala je mnoge sastanke predstavnika resornih ministarstava, građevinara i banaka.

 

Na Odboru Udruženja, predstavnici Narodne banke Srbije i poslovnih banaka dali su podršku paketu mera koje predlaže Vlada Srbije za stimulisanje i subvencionisanje kredita građanima za kupovinu novih stanova i stanova u izgradnji. Predednik Odbora Petar Stefanović rekao je da je to jedan od načina da privreda postane likvidnija i da se započne nov investicioni ciklus, što je i bankama u interesu, zbog njihovih plasmana.

Udruženje finansijskih organizacija

FINANSIJSKE INSTITUCIJE

INFORMACIJE

STATISTIKA