BEOGRAD TRAŽI INVESTITORE U SLOVENIJI -
PREZENTACIJA GRADSKIH PROJEKATA U LJUBLJANI U JANUARU 2017.


U Ljubljani će u januaru sledeće godine biti održana prezentacija svih beogradskih projekata u cilju privlačenja slovenačkih investitora, najavio je gradski menadžer Goran Vesić u Ljubljani, gde je održao sastanak sa generalnim direktorom Privredne komore Slovenije, Samom Hribarom Miličem.

- Verujem da će ta prezentacija biti uspešna i da će slovenačke kompanije imati ideju šta mogu i gde sve mogu da investiraju u Beogradu - rekao je Vesić. Naglasivši da je slovenačka privreda važna za Srbiju, on je podsetio da je Slovenija, posle Italije, Nemačke i Austrije, četvrti spoljnopolitički partner naše zemlje.

- U Srbiji ima skoro 400 projekata na kojima rade slovenačke kompanije. One zapošljavaju 25.000 ljudi u našoj zemlji, što nam je veoma važno i što poštujemo - istakao je Vesić.

On je na sastanku naglasio da Grad Beograd nastoji da bude veoma "agresivan", kada je u pitanju privlačenje investitora.

- Naša politika je da ne čekamo da investitori dođu u Beograd, već da mi odlazimo tamo gde oni rade i da pokušamo da ih zainteresujemo da rade u Beogradu - rekao je Vesić i dodao da se Grad trudi da unapred obaveštava privrednike o budućim beogradskim projektima.

- U Privrednoj komori Srbije svake godine organizujemo sastanke sa privrednicima, na kojima ih unapred obaveštavamo o svim projektima koje ćemo raditi. Ovakvi sastanci u privrednim komorama regiona su takođe važni, kako bismo i te privrednike upoznali sa projektima koji će biti realizovani u Beogradu - smatra Vesić.

Hribar Milič je rekao da je sa gradskim menadžerom razgovarao o razvojnim, investicionim i drugim mogućnostima saradnje između slovenačke i beogradske privrede.

- Saznali smo kakvi su planovi za razvoj grada, kao i kakve su mogućnosti za investicione projekte - rekao je on i izrazio zadovoljstvo što će u Ljubljani u januaru biti predstavljeni beogradski projekti.

- Uveren sam da će mnogo slovenačkih firmi imati interes da investira u Srbiji. Slovenačka privreda je i sada veoma uticajna, kada je reč o novim investicijama u Srbiji, a pogotovo u Beogradu. Uveren sam da ćemo naći zajednički interes i da će ta saradnja biti na obostranu korist - kazao je Hribar Milič.

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Srpsko-slovenačkog poslovnog kluba Žika Jovanović, kao i direktor JKP Parking Servis Andrija Čupković.
Udruženje građevinarstva i komunalne delatnosti

Info