20. mart 2017.   

Na Kalenić pijaci počelo rušenje starih i izgradnja novih lokala - Završetak čitave rekonstrukcije predviđen za kraj 2018.Na Kalenić pijaci u Beogradu u toku je rušenje 23 stara i izgradnja 28 novih lokala, a gradski menadžer Goran Vesić je najavio skori prelazak na drugu fazu radova koja će se raditi ove godine, kao i pripreme za treću i četvrtu fazu.

Kompletan završetak svih radova do kraja 2018 ili tokom 2019. godine, prenosi Beoinfo.

Kako je rekao, prošle godine su završeni lokali iz ulice Maksima Gorkog, sada je počelo rušenje 23 lokala i izgradnja 28 novih u Njegoševoj ulici, a radovi će trajati 90 dana.

On je podsetio da će radovi na Kaleniću biti u četiri faze, kako bi pijaca radila sve vreme i podvukao da se počinje sa drugom fazom koja će se raditi ove godine, a koja podrazumeva mlečnu halu i druge radove.

Tokom godine, najavio je, biće raspisan i tender za projektovanje i izgradnju za treću i četvrtu fazu kako bi naredne godine počeli radove. Po rečima Vesića, to podrazumeva radove između dve kapije i sve ostale radove. U toku tih radova uradiće se i parkiralište ispod zemlje sa oko 40 mesta, za one koji rade na pijaci i više od sto za one koji dolaze da kupuju.

– Očekujemo da do kraja 2018. ili tokom 2019. završimo kompletne radove na pijaci kako bi postala ono što treba da bude - kultno mesto, uređena pijaca i mesto kako treba da izgleda takav objekat na Vračaru i u Beogradu – podvukao je Vesić.
Udruženje građevinarstva i komunalne delatnosti

Info