30. mart 2017.

U aprilu počinje rekonstrukcija Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i Slavije - Izgradnja fontane gotova do maja 2017.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da Direkcija za građevinsko zemljište kontroliše izvođače radova na fontani na Slaviji, koja bi trebalo da bude završena do maja.

- U aprilu kreću radovi na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i Slavije i do kraja sledeće godine imaćemo potpuno završen taj deo. Imaćemo i novu fontanu na Slaviji, zatim novi park između Slavije i Kralja Milutina i to će zaista biti nešto čime će se Beograd ponositi - rekao je on.

Vesić je podsetio i da Beograd ulaže u kulturu i sport, navodeći da se grad preorijentisao sa finasiranje vrhunskog, rekreativnog sporta i da je ove godine za finansiranje školskog sporta odvojeno u budžetu 35 miliona dinara, a pre tri godine za to je bilo izdvojeno šest miliona.

- Naša ideja je da se obnove ona čuvena školska takmičenja i da promovišemo sport, a radimo na tome i da se izmene zakoni da bismo omogućili zaštićene termine u školskim salama za besplatne škole sporta. Bavljene sportom ne treba da bude privilegija onih koji imaju novac, već svih - istakao je on.

Vesić je dodao i da se svake godine u Beogradu održi jedno vrhunsko takmičenje, navodeći da je to politika gradske vlasti i dobra promocija za Srbiju.
Udruženje građevinarstva i komunalne delatnosti

Info