INFRASTRUKTURNI PROJEKTI – NOVE INVESTICIJE, POSAO, IMPULS IZLASKU IZ KRIZEPrivredna komora Beograda, u saradnji sa ministarstvima i Skupštinom grada Beograda, pokreće inicijativu za brže rešavanje i otpočinjanje radova na infrastrukturnim i građevinskim objektima i prostornim celinama u Beogradu, a koji su od značaja za privredu Grada.

 

INFRASTRUKTURNI PROJEKTI – NOVE INVESTICIJE, POSAO, IMPULS IZLASKU IZ KRIZE

 

Na sastanku, na kome je predviđeno da se opredele i predlože prioriteti za ubrzanu realizaciju nekoliko projekata, će govoriti: gospodin Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu, predstavnici Skupštine grada Beograda, mr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, predstavnici Železnice Srbije, CIP-a, Energoprojekta, Luke Beograd, domaćih građevinskih firmi, putara, banaka, developera.

 

Sastanak će biti održan u Privrednoj komori Beograda, u petak, 30. oktobra 2009. godine u 11 sati, sala IV.

 

Beograd svojim položajem i značajem za privredu predstavlja najinteresantnije investiciono područje u Srbiji, a projekti od značaja za glavni grad mogli bi generisati privredni rast u iznosu od više milijardi eura i značajno pokrenuti domaću građevinsku operativu, staviti u funkciju resurse koje ima Grad, kao i povećati atraktivnost Beograda i Srbije na svetskoj mapi investicionih područja.

 

Pokretanje nekoliko velikih projekata kao što su dovršetak Beograd-Centar "Prokop" i izmeštanje tehničkih veza pruga na Dorćolu, kao i oslobađanje prostora Beograd-Donji Grad i Dorćol i vezivanje tog prostora sa uređenjem prostora Luke Beograd, stvorili bi uslove za investicioni projekat od izuzetnog značaja, ali i razvoja jedinstvene ambijentalne celine.

 

Izmeštanjem sadašnje Glavne železničke stanice i dela mreža pruga, stvaraju se mogućnosti za jedinstveno uređenje i stavljanje u funkciju priobalja Save i Dunava na jedan moderan, ekonomičan i racionalan način i stvaranja posebne veze između Beograda i njegovih obala.

 

Infrastrukturni projekti podstiču privrednu aktivnost, umanjuju broj nezaposlenih, doprinose bržem izlasku iz ekonomske krize.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruženje građevinarstva i komunalne delatnosti

Info