REGIONALNA IT KONFERENCIJA - RAZVOJ ICT U PROJEKTIMA ADMINISTRACIJE ZEMLJIŠTA


Na sajtu Republičkog geodetskog zavoda objavljeno je da ovaj zavod, u saradnji sa Svetskom bankom, organizuje regionalnu IT konferenciju na temu: Regionalna konferencija na temu razvoja ICT u projektima administracije zemljišta u regiji Evropa i centralna Azija, NSDI standarda i masovne procene vrednosti nepokretnosti.

Republika Srbija je 2004. godine potpisala ugovor sa Svetskom bankom o finansiranju projekta „Izrada katastra nepokretnosti i upis prava u Srbiji“, čija je implementacija započela u januaru 2005. godine i trajaće do novembra 2010. godine.

Osnovni cilj Projekta je podrška razvoju i opštem unapređenju tržišta nepokretnosti Republike Srbije, kroz osnivanje katastra nepokretnosti, jedinstvene evidencije o nepokretnostima i upisu prava na nepokretnostima na celoj njenoj teritoriji. Razvoj adekvatnog IT sistema koji će omogućiti efikasnije poslovanje Republičkog geodetskog zavoda s jedne strane, ali i unapređenje nivoa usluga svojim klijentima s druge strane i omogućiti jednostavnije i bolje upravljanje ostalim resursima je takođe cilj projekta.

Konferencija ima za cilj da okupi zainteresovane kolege iz regiona a i šire, u cilju razmene iskustava stečenih tokom razvoja i implementacije IT tehnologija u zemljišnoj administraciji.

Konferencija će se održati 22 - 23 februara 2010. godine u Beogradu u Centru Sava – kongresnom, kulturnom i poslovnom centru, Milentija Popovića 9.

Domaćin konferencije će biti Republički geodetski zavod Srbije.

Udruženje saobraćaja i telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

R E P I D I S