SAGA POSTALA PARTNER SA THAWTEOM


Kompanija Saga je postala partner sa kompanijom Thawte – članom svetskog komiteta za bezbednost na Internetu.
Najveći problemi s kojima se sreće moderno poslovanje preko Interneta su poverenje i bezbednost. Mnogi ne veruju sadržajima na veb lokacijama i zabrinuti su za sudbinu poverljivih podataka zbog potencijalnih opasnosti koje vrebaju na Internetu.
SSL šifrovanje, koje se dugo koristilo, sada ne pruža kompletnu zaštitu. Zato je osnovano sertifikaciono telo koje je na novom standardu radilo više od godinu dana i kao rezultat donelo Extended Validation (EV) SSL Certificate, koji je značajan napredak u bezbednosti mrežnog poslovanja. Sertifikaciono telo daje dozvole za rad dobavljačima, koji dalje izdaju sertifikate lokacijama. Rigorozne provere pre svakog izdavanja dozvola i sertifikata su obavezne kako bi krajnji korisnici mogli da imaju poverenja u EV SSL sertifikat.

Novi veb čitači (od Internet Explorera 7, Firefoxa 3, Opere 9.5, Safarija 3.2, Chromea…) imaju podršku za EV SSL sertifikat, a krajnjim korisnicima je prikaz provere EV SSL sesije znatno vidljiviji u odnosu na staru SSL sesiju. Očigledan zaštitni interfejs počinje od adresnog polja – kada korisnik poseti lokaciju koji koristi EV SSL šifrovanje, celo adresno polje, ili njegov deo, pozeleni. Prikazuje se ime organizacije koja je vlasnik veb lokacije i ime autorizovanog tela koje je proverilo njenu autentičnost. Boja se menja trenutno i time obaveštava da je lokacija prošla rigoroznu kontrolu provere potvrde identiteta.
Thawte nudi SSL sigurnosne protokole sa 256-bitnim šifrovanjem u kombinaciji sa autentikacijom identiteta lokacije. Uvek garantuje da organizacija imenovana u sertifikatu ima pravo da koristi pomenuto ime domena i da je osoba koja je tražila sertifikat u ime organizacije autorizovana za to. Tako su posetioci zaštićenih lokacija bezbedni tokom poslovanja. EV SSL sertifikat se dokazao naročito koristan kompanijama čiji se domeni smatraju visoko rizičnim, koji su na meti „pecaroša“ i drugih vidova Internet prevara u koje se ubrajaju banke, aukcijske lokacije, mrežne prodavnice i ostale lokacije koje omogućavaju transakcije preko Interneta.
Povećavajući nivo bezbednosti, kompanija Saga smanjuje rizik od negativnih posledica poslovanja, jer poboljšava nivo autentičnosti lokacija koje traže digitalni sertifikat za bezbedne transakcije preko Interneta.

Udruženje saobraćaja i telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

R E P I D I S