SAP World Tour 2010


U pozorištu na Terazijama u Beogradu  je 2. juna 2010.godine održana šesta konferencija SAP World Tour 2010, bio je to najveći godišnji događaj za korisnike u Srbiji koji organizuje kompanija SAP. U toku jedne godine SAP World tour okupi čak 65.000 učesnika u 90 gradova  širom sveta.“ izjavio je Vladimir Popović, generalni direktor SAP-a na otvaranju i dodao da je SAP, bez obzira što je prethodna godina bila izuzetno teška i puna izazova za poslovanje u Srbiji ostvario bolje poslovne rezultate prošle godine nego 2008. Na konferenciji je prisustvovalo  oko 350 najviših rukovodilaca najvećih i najuspešnijih srpskih preduzeća, predstavnika javnog sektora, IT stručnjaka i analitičara, SAP partnera i medija.
Konferencija je bila posvećena sistematizaciji znanja i iskustva, uz najave trendova i korisnih ekspertskih saveta i rešenja za buduće poslovanje kompanija i njihov stabilan razvoj.Les Hajman, SAP-ov ambasador i ujedno glavni predavač i specijalni gost konferencije poručio je vodećim srpskim privrednicima da je neophodno da ulažu pre svega u inovacije, jer ukoliko uvek budu radili samo ono što su već radili, vrlo teško će ostvariti napredak. Les Hajman je ekskluzivno, na konkretnim primerima, pokazao prisutnima strategije koje su velike svetske kompanije, poput ROC Investments-a, Apple-a ili Nestle-a primenile u vreme krize i kako su zahvaljujući inovativnim strategijama i ulaganjima u nove tehnologije uspele da ostvare rast prodaje i profita uprkos recesiji i svetskoj ekonomskoj krizi.
Kompanije, Hemofarm i SBB prikazale su zbog čega su i u vreme krize nastavile da ulažu u najmodernije IT tehnologije i kako su im konkretno SAP rešenja pomogla da smanje troškove i rizik, povećaju efikasnost i konkurentnost i optimalizuju celokupno poslovanje. Na primeru Delta Holdinga prikazane su prednosti i mogućnosti koje se ostvaruju implementacijom SAP rešenja za finansijsku konsolidaciju koje je uvedeno u ovu kompaniju. Na kraju je  premijerno  prikazano najnovije SAP rešenje za odnose s korisnicima – SAP CRM 7.0.

Udruženje saobraćaja i telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

R E P I D I S