ODRŽAN  ČETVRTI PO REDU SMART DAY 4

Tradicionalni seminar Smart Day kompanije Smart d.o.o. iz Novog Sada održan je 10. i 11. jun 2010, na Fruškoj Gori.Hotel Norcev je bio mesto na kome je kompanija Smart d.o.o. sa svojim partnerom iz Velike Britanije Sophos-om, prezentovala najnovije informacije i proizvode iz oblasti informacionih tehnologija. Zabeležena je velika posećenost skupa sa preko 150 učesnika iz 70 različitih kompanija. Ključno predavanje prvog dana Smart Day-a je svakako bilo predavanje tehnološkog direktora Sophos-a, gdina Richarda Jacobsa. Gdin Jacobs je predstavio pretpostavljenu budućnost IT sigurnosnih rešenja.
Veliko interesovanje su izazvala i predavanja Darka Kljajića (Solution Specialist EPG, Microsoft) na temu „IT rešenja kao odgovor na poslovne probleme“, zatim predavanje Danijele Rakite (poslovnog analitičara, Smart d.o.o.) kojim je predstavila portal za uvođenje i praćenje ISO standarda, i predavanje Jensa Sabitzera (Sales engineer for data encryption, Sophos) na temu „Jesmo li svesni opasnosti u IT svetu?“.
Program su svakako obogatili korisnici koji su govorili o svojim iskustvima rada sa kompanijom Smart d.o.o.
U bogatom prezentacionom programu, predstavljeni su Sophos uređaji za Web i Email zaštitu (Sophos Web Appliance i Sophos ES1000 Appliance).
S obzirom na dobro iskustvo prethodno organizovanog Smart Day-a, drugi dan su bile organizovane Microsoft SharePoint 2010 & Office 2010, Windows Server 2008 R2 & Windows 7 i Exchange 2010 & Data Protection Manager 2010 radionice. Sophos Security predavanja za IT eksperte, održali su Smart-ovi eksperti u saradnji sa gostom iz Sophos-a Jensom Sabitzerom. Za menadžersku strukturu je bilo organizovano predavanje usmereno na Projektni Menadžment (Miroslava Jankovića, vice president PMI YU Chapter), mogućnost finansiranja iz EU fondova (Andrije Aleksića iz Kancelarije za Evropske poslove Vlade Vojvodine) i na NLP (koordinatora za Vojvodinu iz NLP centra Josipa Bošnjakovića).

Udruženje saobraćaja i telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

R E P I D I S