VIRTUELIZACIJA SVETSKI TREND U RAZVOJU IT

"U toku je revolucija" i "Desktop je mrtav" bili su zaključci skupa, sa temom praktičnih iskustava u implementaciji različitih projekata virtuelizacije i "cloud computing" infrastrukture, održanog u organizaciji Udruženja informatičke delatnosti Privredne komore Beograda.
Svoja iskustva, sadržana u preko 90 uspešno realizovanih projekata Virtuelezacije upotrebom VMware tehnologije, predstavila je kompanija Coming iz Beograda, koja je najdalje otišla u Srbiji u prodoru i primeni ove tehnologije. Iskustva Cominga su se prvenstveno odnosila na virtuelizacije servera u moderne data centre, kao i na trend virtuelizacije desktop računara.
U situaciji kada je računarska oprema koju posedujemo nedovljno iskorišćena, kada ta oprema ne odgovara potrebama preduzeća, kada su prostor i hlađenje “večiti” problem, u situaciji kada je cena električne energije stalno u porastu, a održavanje poslovnih sistema svakim danom sve složenije, Virtuelizacija pomaže na više načina.
Virtuelizacija ubrzava odziv i fleksibilnost sistema, centralizuje aplikacije, pojeftinjuje uvođenje novih rešenja, povećava pouzdanost sistema, olakšava oporavak sistema u slučaju ispada, podiže nivo iskorišćenja IT resursa, pojednostavljuje održavanje i administriranje IT resursa, poboljšava rad, i podiže generalni nivo bezbednosti.
Na skupu su predstavljene studije slučaja vezane za uspešne projekte virtuelizacije Telekoma Srbije, MSK iz Kikinde i Holcima.

Udruženje saobraćaja i telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

R E P I D I S