OTVORENA "FABRIKA ZNANJA"

Osim što zapošljava oko 1.300 radnika, od čega 1.200 softverskih inženjera i činjenice da je prosečna plata u kompaniji oko 1.200 EUR, kompanija "ComTrade" uskoro će kupiti i jedan renomirani računarski fakultet.

- Cilj nam je da budućim studentima omogućimo najsavremenije metode učenja, praksu u velikim svetskim kompanijama i zaposlenje posle školovanja. Verovali ili ne, ali trenutni prihod od uslužnog programiranja u Srbiji iznosi 140 mil USD, i zato lično smatram da ukoliko se stvori kritična masa onih koji su spremni da daju prednost mladima, znanju i talentu, softver vrlo lako može da postane najjači izvozni proizvod regiona – rekao je vlasnik kompanije Veselin Jevrosimović, povodom otvaranja edukativno-poslovnog skupa "Fabrika znanja".

Ovogodišnja "Fabrika znanja" glavni fokus stavlja na poslovna softverska rešenja za različite privredne grane, je je ovo polje na kome lokalne kompanije i javne institucije imaju veliki potencijal za rast i razvoj. Pored sopstvenih rešenja za klijente, "ComTrade" će do 10. septembra 2010. godine predstaviti i rešenja svojih globalnih partnera sa kojima intezivno sarađuju na ostvarenju poslovnih ciljeva.

- "ComTrade" prodajna mreža prostire se na tri kontinenta, oko 550 njihovih inženjera radi za kompanije u EU i SAD, a u prethodnoj godini njihove softvere kupili su Nokia, PlayTech i mnoge druge velike kompanije. Partneri poput kompanija HP i IBM povećali su narudžbinu softvera preko 25% - podsetio je prisutne vlasnik i Predsednik kompanije "ComTrade".
Udruženje saobraćaja i telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

R E P I D I S