PRIMENA ROBOTA U INDUSTRIJI SRBIJE

Na današnjem stručnom skupu „Primena robota u industriji“ u Privrednoj komori Beograda koji su organizovali Udruženje industrije i Udruženja informatičke delatnosti Komore, kompanija ICM Electronics predstavila je potencijale koje pruža korišćenje robotskih linija u industrijskoj proizvodnji. Cilj skupa bio je da se predstave dostignuća primene automatizacije i robotike u industriji Srbije, kao jednog od načina poboljšanja efikasnosti i uštede u proizvodnim delatnostima.

Skupu je prisustvovao veliki broj predstavnika kompanija koje u svojim proizvodnim procesima koriste robotske linije, kao i onih koje su zainteresovane da to učine. Među učesnicima našli su se direktori kompanija Metalac Posuđe, Centroproizvod, Bambi Banat, Pionir Vojka, Kolubara Metal, Igma Uljma, Biohemija Inhem, Institut Goša i druge.

Učesnicima se na početku stručnog skupa obratio Rade Borojević, sekretar Udruženja industrije Privredne komore Beograda, i tom prilikom je istakao:

- Drago nam je da prezentujemo rešenja koja u velikoj meri mogu unaprediti našu industriju. Kompanije ICM Electronics, proizvođač robotskih ćelija i Metalac Posuđe, koji koristi robotske linije u svojoj proizvodnji, služe nam kao primer da se ovako nešto može raditi i u Srbiji.

Prva srpska fabrika robotskih ćeija ICM Electronics je u okviru svoje prezentacije predstavila robotske aplikacije, karakteristike različitih vrsta robotskih ćelija i prednosti njihovog korišćenja u procesima pakovanja, paletiziranja, zavarivanja, opsluživanja mašina i sečenja plazmom u proizvodnji. U okviru prezentacije predstavljen su i procesi automatizacije i robotizacije u preduzećima Metalac Posuđe iz Gornjeg Milanovca i Pionir iz Vojke.

Udruženje saobraćaja i telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

R E P I D I S