ODRŽAN VIII MEĐUNARODNI SAJAM PREDUZETNIŠTVA - ''BIZNIS BAZA 2009''


''PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA URUČENA DIPLOMA ZA USPEŠAN NASTUP NA SAJMU''U cilju pružanja podrške sektoru malih, srednjih preduzeća i preduzetništvu i sajamskoj manifestaciji ''Biznis baza 2009'', Privredna komora Beograda, kao i predhodnih godina, nastupila je na VIII Međunarodnom sajmu preduzetništva ''BIZNIS BAZA 2009'', koji je održan u periodu od 26. do 28. novembra 2009. godine na Beogradskom sajmu. Sajam preduzetništva je svečano otvorio Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije.

 

U cilju pružanja podrške sektoru malih, srednjih preduzeća i preduzetništva, na izložbenom prostoru od 300m², Privredna komora Beograda, kao kuća privrede sa preko 150. godina tradicije, nastupila je zajedno sa  Sekretarijatom za privredu Skupštine grada Beograda. Ove godine, kao dragi gosti i partneri Komore Beograda, na izlagačkom prostoru, sa svojim članicama, nastupile su: Obrtnička zbornica Slovenije i Privredna komora regije Banja Luka. Izložbeni prostor Privredne komore Beograda, svečano je otvorio Dragan Trivan, potpredsednik uz prisustvo velikog broja predstavnika medija.

 

Na izlagačkom prostoru Komore Beograda bilo je prisutno preko 15 udruženja preduzetnika, koja su osnovana i posluju na teritoriji grada Beograda. Takođe, je održana i sednica Zajednica opštih udruženja preduzetnika, na kojoj je predstavljen dosadašnji rad Zajednice, a u okviru sednice, diskutovalo se na sledeću temu: ''Status taksi prevoza kao dela javnog prevoza Beograda, partnerstvo privatnog javnog sektora''.


Na štandu Komore Beograda odvijao se i sadržajni program kroz događaje stručnog, edukativnog i informativnog karaktera (seminari, treninzi, prezentacije). U okviru programa predstavili su se: Humanitarna fondacija ''Nj.K.V. princeze Katarine Karađorđević'', kompanija ''Verano motors'', kao sponzor – izlagač, Centar poslovnih veština ''Gilbert'', Opšta bolnica ''Bel Medic'', firma ''Verano motors'', agencija za konsalting ''Omni group'', firma ''Toty GH'', firma ''Art – Ival'', ''Afrodita Mode Collection'', Dom zdravlja ''Dr Simo Milošević'', firma ''St. George'',  i drugi. Nakon svečanog otvaranja štanda Komore Beograda, predstavnici privrede pozvani su da prisustvuju na ''Rakija koktelu'', koje je pipremilo Udruženje proizvođača rakije ''Srpska rakija'' i Udruženje ''ESNAF'' .

 

U okviru programa, Komora Beograda i Agencija ''PRA''  organizovali su stručni skup, pod nazivom ''Odnos medija i privrede – zasto novinari ne vole PR-ove i zasto PR-ovi ne razumeju novinare“, kome je prisustvovao veliki broj predstavnika štampanih i elektronskih medija. Na svečanom zatvaranju VIII Međunarodnog sajma ''Bizni baza 2009'', gospodin Anđelko Trpković, v.d. direktora, uručio je predstavnicima Privredne komore Beograda Diplomu za organizaciju zajedničkog nastupa.

Preduzetništvo

Info