ODRŽANA  DRUGA  KONFERENCIJA  ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA


Banja Vrujci bila je mesto susreta poslovnih žena, preduzetnica u okviru  Druge konferencije ženskog preduzetništva "Žensko preduzetništvo u regionalnim i evropskim integracijama"  održanoj 12-13. februara 2010. godine.

Svoje učešće na skupu 200 žena preduzetnica, članica saveta, centara, grupacija ženskog preduzetništva, dale su i predstavnice Pivredne komore Beograda.

Domaćini  konferencije bili su Savet za žensko preduzetništvo "Eva" Regionalne privredne komore Valjevo i Privredna komora Srbije.

Prvog dana konferencije razmatrane su mogućnosti poslovnog povezivanja žena preduzetnica i svaranje poslovne mreže kao šanse za bolje i uspešnije poslovanje, izvori finansiranja ženskog preduzetništva i unapređenje procesa radi zaštite životne sredine.

 

Drugi dan konferencije bio je rezervisan za razmenu iskustva, ideja i znanja. Radionice su  posvećene aktuelnim problemima preduzetništva i prezentaciji poslovnih uspeha, ideja i aktuelnih projekata.

U Republici Srbiji žene su rukovodioci ili vlasnici u 16% preduzeća. Menadžerskim poslovima bavi se oko 8.000 žena, što je pokazatelj da je naša zemlja blizu evropskog proseka.

Učešće žena u poslovanju ima veliki značaj za Srbiju jer je uspešna poslovna žena postala ravnopravna članica poslovne zajednice.

Preduzetništvo

Info