ODRŽAN SAJAM "ZDRAVO-DOMAĆE-PRIRODNO" U ZAJEČARU

Privredna komora Beograda uzela je aktivno učešće na 5. Međunarodnom sajmu „Zdravo-domaće-prirodno“, koji je svečano otvoren, 30. septembra, na platou ispred bivšeg Doma vojske, nakon čega je usledio bogat kulturno-umetnički program: revija Udruženja Izvor iz Knjaževca, ali i promocija tradicionalnog plesa Ambasade Indonezije.
Prisutne je najpre pozdravio Dejan Tošić, predsednik Regionalne privredne komore Zaječar, koji se tom prilikom zahvalio gostima i ukazao na značaj sajma. "Prošle godine sajam je okupio preko 250 izlagača iz zemlje i inostranstva. Ove godine taj broj je znatno veći, više od 500. To ide u prilog činjenici da smo na dobrom putu, da napredujemo i da sajam opravdava svrhu postojanja. Ponosni smo na veliki broj izlagača, kao i na goste iz svih krajeva Srbije, iz Slovačke, Austrije, Italije, Grčke, Rumunije, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine", rekao je Tošić.
U velikoj sali hotela Srbija Tis, usledilo je potpisivanje protokola o saradnji sa komorama iz Slovačke, Rumunije, Hrvatske i Republike Srpske, a potom je na zaječarskom trgu, ispred Gradske uprve, koncert održalo Kulturno umetničko društvo „Kopaonik” iz Leposavića na Kosovu i Metohiji. Tokom dva dana trajanja Sajma, organizovan je veliki broj prezentacija turističkih potencijala i usluga, u sali hotela Srbija Tis. U okviru programa, za izlagače i prijatelje sajma, u Omladinskom centru  organizovana je humanitarna žurka “Stara dobra vremena”.
Zanatlije, ćurčije, trgovci, domaćice koje se bave proizvodnjom ručnih radova i tradicionalnih specijaliteta, cvećari, biljari, medari, proizvodjači suhomesnatih proizvoda, domaće rakije i vina, proizvodjači poljoprivrednih mašina, ali i predstavnici automobilske industrije,  na zaječarskom trgu “ predstavili su svoje proizvode posetiocima 5. Medjunarodnog sajma „Zdravo-domaće-prirodno”.

Preduzetništvo

Info