ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA "KLUBA PRIVREDNIKA OPŠTINE ZVEZDARA"


Na Osnivačkoj skupštini održanoj 8. decembra u GO Zvezdara preduzetnici sa Zvezdare osnovali su Opšte udruženja preduzetnika opštine Zvezdara "Klub privrednika opštine Zvezdara", koje će biti član Zajednice preduzetnika Privredne komore Srbije.

Cilj osnivanja Udruženja je poboljšanje opšteg privrednog ambijenta na Zvezdari, uz bolju komunikaciju i koordinaciju rada, povezivanje, kako međusobno, tako i sa institucijama, bolje korišćenje resursa i šansi koje pružaju Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda privrednim delatnostima različitih oblasti.

Zvezdarske preduzetnike pozdravio je Miloš Ignjatović, predsednik Gradske opštine  Zvezdara, koji je rekao da Opština puno polaže na razvoj preduzetništva sa željom da pomogne preduzetnicima sa svoje teritorije da budu još uspešniji i novima da to postanu. 

Na skupštini kojom je predsedavao Branislav Paunović, član Veća GO Zvezdara, a kojoj su prisustvovali Aleksandar Eror, predsednik Skupštine GO Zvezdara, članovi Veća GO Zvezdara i predstavnici Privredne komore Beograda, doneti su novi osnivački akt- Statut Udruženja i Odluka o osnivanju Opšteg udruženja preduzetnika opštine Zvezdara „Klub privrednika opštine Zvezdara”.

Za predsednika Udruženja i Skupštine Udruženja jednoglasno je izabran Zoran Pralica, istaknuti privrednik sa Zvezdare koji je u obraćanju članovima Skupštine istakao da privrednici sa Zvezdare treba zajednički da definišu probleme i inicijative kako bi, uz pomoć Privredne komore Srbije, to bilo rešeno.

Skupština Opšteg udruženja preduzetnika opštine Zvezdara „Klub privrednika opštine Zvezdara” je, na predlog predsednika, izabrala 5 od 9 članova Izvršnog odbora (Čedomira Milinkovića, za predsednik IO, Nenada Nikolića, Branislava Paunovića, Gorana Ristića i Marka Ninkovića za članove) i Vladu Bijelića za predsednika Nadzornog odbora. Ostali članovi Izvršnog i Nadzornog odbora biće izabrani na sledećoj sednici na predlog članova Skupštine. Za sekretara Udruženja izabrana je Ivana Sari.

Preduzetništvo

Info