ODRŽAN DEVETI PLANDIŠTANSKI SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I TURIZMA I
TREĆI SAJAM SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA

Udruženje za turističku promociju opštine Plandište ''Planadijum'' ogranizovalo je deveti plandištanski sajam privrede i treći sajam socijalnog preduzetništva, na kojem je aktivno učešće uzela PKS-PK Beograda.
Organizator je ove godine stavio akcenat na temu socijalnog preduzetništva.
Sajam je otvorio Pavle Počuč, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam. On je istakao da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržava ovakve sajamske manifestacije koje afimišu privredu, turizam, tradiciju i socijalno preduzetništvo.
Medijator tribine na temu Razvoj socijalnog preduzetništva-treći sektor u Srbiji bila je prof. dr Milka Đukić, koja je istakla važnost socijalnog rodnost preduzetništva, odnosno osnaživanja porodice i ženskog preduzetništva.
Ispred PKS-PK Beograda Dejan Zrilić, koordinator za preduzetništvo prisutne je upoznao sa Programom PKS-PK Beograda za razvoj preduzetništva sa Akcionim planom 2017-2020. Po modelu opština u Beogradu pokrenuta je inicijativa za otvaranje šaltera za preuduzetnike u opštini Planište.
Predsednik opštine Plandište, Jovan Repac je istakao da opština podržava ovakve projekte i da treba preći sa reči na dela i iskoristiti iskustva da se pokrenu mikro preduzeća i u tom smislu podržao je inicijativu za otvaranje Šaltera za preduzetnike u Plandištu.

Preduzetništvo

Info