DESETI ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U BEOGRADSKOJ OPŠTINI GROCKA

U Gradskoj opštini Grocka danas je otvoren Šalter za preduzetništvo u okviru projekta podrške malom  i srednjem privatnom biznisu, koji zajedno realizuju Grad, Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda i lokalne samouprave.
Otvaranju Šaltera prisustvovali su Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, Dušan Đurašković, pomoćnik gradskog sekretara u Sektoru za razvoj privrede, Dejan Zrilić, koordinator za preduzetništvo PKS-Privredne komore Beograda i brojni privrednici.

Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS istakla je značaj dobre saradnje lokalnih samouprava i Privredne komore Srbije, koja je rezultirala otvaranjem još jednog, desetog po redu, šaltera za preduzetnike, na kome će privrednici i oni koji to planiraju da postanu, moći da se obrate za pomoć i informaciju.
„Šalteri su namenjeni svima koji su usmereni na privatan biznis, bez obzira da li su već uveliko u poslu, na samom početku ili tek planiraju da ga započnu. Pitanja, na koja nije moguće odgovoriti odmah na Šalteru, Komora će obraditi i proslediti privredniku u roku od 48 sati“, rekla je Simanić i pozvala prisutne privrednike da koriste kapacitete privrednih komora i brojne elektronske usluge koje komore nude svojim članovima.


Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka
je rekao da je Šalter za preduzetnike značajna ekspozitura za poljoprivrednike i privrednike sa opštine Grocka, koji će na ovaj način biti blagovremeno informisani o svim programima i subvencijama koje nudi država, ali i o drugim temama značajnim za poslovanje.
„Mi sada možemo na vreme i kvalitetnije da se pripremimo za konkurisanje na neke od brojnih pogodnosti koje nude i Vlada i Grad, a da pritom budemo manje zabrinuti da li smo u procesu aplikacje sve odradili i pripremili kako treba“, istakao je predsednik Simonović.

Dušan Đurašković, pomoćnik gradskog sekretara u Sektoru za razvoj privred
e rekao je da je šalter za preduzetnike jedna vrsta alata čijim će se korišćenjem privrednici iz udaljenijih opština na vreme informisati, bolje snalazati u novim poslovnim prilikama i na taj način unaprediti poslovanje.
„Grad Beograd je nedavno imao 120 miliona dinara subvencije za oblast poljoprivrede i moram da priznam da su opštine koje su imale ovakvu kancelariju mnogo bolje iskomunicirale sa svojim građanami“, naglasio je Đurašković.

Dejan Zrilić, koordinator za preduzetništvo PKS
-Privredne komore Beograda je rekao da  ovakva komunikacija pomaže onima koji žele da započnu posao ili su već u biznisu, dobijajući pravovremene i tačne informacije u vezi poreza, tržišta i biznis planova, a najviše se ohrabruju upravo početnici u biznisu jer mogu da računaju na pomoć u realizaciji njihovih poslovnih ideja.

Rad šaltera za preduzetništvo u beogradskim opštinama omogućava privrednicima da, u opštini kojoj pripadaju, na  brz i jednostavan način, dobiju informacije potrebne za njihovo poslovanje, štedeći svoje vreme odlaskom u nadležne institucije. Šalteri za preduzetnike su otvoreni i uspešno rade u gradskim opštinama Obrenovac, Zvezdara, Čukarica, Voždovac, Savski venac, Rakovica, Palilula, Lazarevac i Barajevo.

Preduzetništvo

Info