NASTAVLJA SE TREND DOBRE SARADNJE SLOVENAČKIH I SRPSKIH PRIVREDNIKA

Više od 40 privrednika i preduzetnika iz Slovenije sastalo se danas u Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda sa srpskim kolegama, gde su razgovarali o novim modelima saradnje, koji mogu značajno uticati na širenje poslovanja kompanija obe zemlje.

Sektor preduzetništva PKS, u saradnji sa PK Beograda, organizovao je okrugli sto na temu "Poslovna saradnja Beograda, Lenarta i Maribora", koji je za kompanije, pretežno građevinske oblasti i turizma iz Slovenije i Srbije, bio dobra prilika da se iznesu predlozi za unapređenje poslovne saradnje, ali i kakva su očekivanja od potencijalnih poslovnih aranžmana.

"Ovako brojna privredna delegacija iz Slovenije je pokazatelj velikog interesovanja za širenjem poslovne saradnje, koja je i do sada bila dobra, ali prostora za unapređenje uvek ima", rekla je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije. Ona je istakla da bi sajamske manifestacije i poslovni susreti trebalo da budu samo deo aktivnosti od zajedničkog interesa za privrednike i preduzetnike Maribora, Lenarta i Beograda. "Kontinuirano informisanje u oba smera o privrednom ambijentu, o mogućnostima ulaganja, učešća u projektima, zakonskim procedurama i brojnim ekonomskim pitanjima  je nešto što mora postati svakodnevna praksa, koja će privrednicima skratiti put do sklapanja poslovnih aranžmana. Uloga komora je od posebnog značaja, jer one, na jednom mestu, pružaju objedinjene informacije koje su od ključnog značaja za poslovanje", naglasila je Simanić.Stanislav Bernjak, predsednik Obrtničke komore Lenart predvodio je delegaciju, koja je, nakon obilaska nekoliko destinacija u Srbiji, prepoznala potencijal vredan ulaganja.

Srpski preduzetnici i privrednici su pokazali veliki optimizam u vezi održavanja skupa.

Milivoje Kocić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Rakovice je čvrstog uverenja da će preduzetnici beogradske ooštine Rakovica danas postići i konkretan poslovni dogovor.
"Prisutno je deset firmi iz opštine Rakovica, iz oblasti turizma, građevinarstva, tekstilne industrije i saobraćaja. Verujemo da će iz razgovora koje budemo danas vodili proisteći poslovni rezultat", rekao je Kocić

Slovenačka delegacija iskazala je veliko interesovanje za projekat "Beograd na vodi", te je na njihov zahtev organizovan obilazak gradilišta.

Preduzetništvo

Info