MANIFESTACIAJA "PRELA I POSELA" U CENTRU BEOGRADA


Privredna komora Beograda u saradnji sa Udruženjem čuvara srpske tradicije i običaja organizuje tradicionalnu manifestaciju "Prela i posela",18. maja 2010. godine sa početkom u 12 časova ,u bašti hotela "Moskva" na Terazijama.

 

Pomenta manifestacija ima cilj da Beograđane i predstavnike beogradske privrede podseti na srpske običaje, tradicuju, stare zanate i potencijale ruralnog turizma Beograda i Srbije. Tom prilikom, u okviru kulturno-umetničkog programa, predstavnici Udruženja čuvara srpske tradicije i običaja, pokušaće da sačuvaju od zaborava narodne pesme, igre, običaje i verovanja kao i stare umetničke zanate.

 

Beograđani i šira javnost imaće priliku da vide pobednike Svesrpskog Sabora iz 2009. godine, najlepšu narodnu nošnju, najlepšu devojku i deliju, mladog pastira i pastiricu, najdužu kiku (pletenicu), najduže brkove, najbolje pevače i svirače na nacionalnim instrumentima, folklorne ansamble, najuspešnije zdravičare kao i pobednike u narodnom višeboju. Posetioci će takođe  imati priliku da probaju  tradicionalna srpska jela u okviru srpske trpeze po bakinom i manastirskom receptu.

Preduzetništvo

Info