Privredna komora Beograda - Zajednica preduzetnika i Udruženje industrije, organizuje poslovno – stručni skup u petak, 14.05.2010. godine, sala VI (Kneza Miloša br. 12), sa početkom u 12:00 časova, na temu:

 


''Šanse i izazovi modne industrije i novi preduzetnički poduhvati''

- Žensko preduzetništvo u okviru modne industrije, iskustva drugih zemalja -

 


Jedan od ciljeva održavanja skupa je inicijativa za stimulativno finansiranje i podršku od strane nadležnih institucija i bankarskog sektora. Na ove teme govoriće predstavnici: Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva rada i socijalne politike, Sekretarijata za privredu Skupštine grada Beograda, Fonda za razvoj Republike Srbije, Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Nacionalne služba za zapošljavanje, Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GTZ), Visoka Tekstilna strukovna škola za dizajn, tehnologiju i menadžment, Regionalni centar za Jugoistočnu Evropu ''Felicitas'', kao i predstavnice uspešnih srednjih, malih preduzeća i preduzetničko – zanatskih radnji u oblasti odevne industrije.


Teze koje panelisti skupa obrađuju su sledeće
Upravljanje razvojem politike zapošljavanja i podsticanje zapošljavanja i samozapošljavanja; Podržavanje razvoja malih, srednjih preduzeća i preduzetnika i njihovo poslovno i razvojno povezivanje sa velikim industrijskim sistemima; Odevna industrija i žensko preduzetništvo, iskustva drugih zemalja;

Izvori finansiranja i podržavanja preduzetnika na teritoriji Grada Beograda, praktična iskustva i preporuke; Start up krediti i druge kreditne linije za razvoj preduzetništva; Baza kadrova - poslovna saradnja između privrede i i obrazovnih institucija; Osnaživanje ženskog preduzetništva kroz lokalno i regionalno umrežavanje; Adekvatniji uslovi rada za žene koje oblače Evropu – izvoz u zemlje EU; Permanentna edukacija zaposlenih u tekstilno – odevnom sektoru, u vidu formalnog i neformalnog obrazovanja.

Rok za prijavu je sreda 12. maj 2010. godine.
Za sve dodatne informacije kontakt osobe: Sandra Milenković, tel: 011/ 361 96 46, e mail adresa sandram@kombeg.org.rs i Milica Drinjaković, tel: 011/ 2642 599, e mail adresa: milicad@kombeg.org.rs Prijave slati na date e mail adrese ili putem faxa 011/ 3618 003.

 

Preduzetništvo

Info