ODR
ŽANA DODELA NAGRADA ''CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA 2010.''

U Beogradskom dramskom pozorištu, 29. juna 2010. godine, po četvrti put održana je tradicionalna dodela nagrada, pod nazivom ''Cvet uspeha za ženu zmaja 2010.'', u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije. Nagrade su dodeljene na svečanoj ceremoniji u dve osnovne kategorije: za ''Najevropskiju žensku firmu'' i za ''Žensko preduzeće za najbolji model zapošljavanja žena'', kao i u podkategoriji ''Samozapošljavanje žena''. Kao i ranijih godina, pored osnovnih, dodeljena su i specijalna priznanja uspešnim preduzetnicama za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja.

Prema rečima Sanje Popović – Pantić, predsednice Udruženja poslovnih žena Srbije, planovi Udruženja od samog početka bili su orijentisani na jačanje aktivnosti javnog zagovaranja putem kojeg uspešne žene vlasnice održivih biznisa, žele aktivno da utiču i menjaju svoje poslovno okruženje i unapređuju institucionalni okvir za razvoj preduzetništva.

Ona je istakla da uvođenje nagrade ''CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA'' ima prevashodno za cilj da se učini vidljivim doprinos žena u razvoju privrede naše zemlje, a dosadašnje dobitnice su dokazale da je moguće primeniti najviše standarde poslovanja ali i biti inovativan, prisutan i konkurentan na inostranim tržištima.

Udruženje poslovnih žena je osnovano sa ciljem da obezbedi povezivanje poslovnih žena na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i međunarodnom planu kako bi sopstvene biznise unapredile kroz međusobno umrežavanje i saradnju. Osnovni cilj Udruženja jeste da podržava ženski biznis i promoviše poslovne interese žena, ali i da aktivno okuplja preduzetnice u cilju identifikovanja i rešavanja problema sa kojima se one svakodnevno  susreću. Za dvanaest godina postojanja Udruženje je realizovalo više od stotinu projekata ekonomskog osnaživanja žena u Srbiji, pomažući im da putem informacija, sticanja novih znanja i veština i međusobnog povezivanja, unaprede postojeći ili otpočnu sopstveni biznis.

Preduzetništvo

Info