ODRŽANO PREDAVANJE I POSLOVNI SKUP USPEŠNIH ŽENA BEOGRADA I SRBIJE

 


Privredna komora Beograda je u saradnji sa Centrom za estetiku i stil ''Lady school'', organizovala predavanje i poslovni susret uspešnih žena preduzetnica u petak, 18. septembra 2009. godine, na temu:

 

''SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O STANDARDIMA POSLOVNE KOMUNIKACIJE I JAVNOG NASTUPA, DA BISTE BILE JOŠ USPEŠNIJE''

 

Skupu je prisustvovalo preko 100 uspešnih žena u biznisu. Pomenuto predavanje bilo je namenjeno ženama u biznisu, koje i pored svakodnevne borbe za opstanak firme na tržištu i nedaćama sa kojima se susreću, uspevaju da svojom odlučnošću i hrabrošću ostanu na svojim pozicijama, pa i napreduju, čvrsto rešene da ulažu u sebe, svoje obrazovanje i poslovne veštine.

Prvi deo predavanja na gore pomenutu temu, održala je Nataša Ristić, po profesiji novinar, voditelj i urednik nekadašnjeg jutarnjeg programa ''Budilnik'', koji je veoma dugo bio jedan od pečata uspeha televizije ''BK''. Predavanjem je obuhvaćeno nekoliko važnih teza u svetu biznisa, kao što su: poslovni bon – ton odnosno poslovno ponašanje, pravila poslovnog ponašanja, načini predstavljanja i oslovljavanja, u svetu usvojeni standardi čije se poznavanje i poštovanje podrazumeva, poslovni maniri, formalna pravila neformalnosti, pravila elektronske komunikacije i slično.

Drugi deo predavanja, bio je namenjen poslovnim ženama koje u svakodnevnom poslu, imaju prilike da prisustvuju velikom broju prijema, poslovnih ručkova, večera, koktela, jubileja, na kojima je veoma bitno poznavati kulturu vina. Male tajne velikih poznavaoca vina sa nama je podelio Đuro Tošić, generalni menadžer kompanije ''Tody Gebruder Heinemann'' i predavač u okviru Srpske asocijacije somelijera i ''USSA Sommelijer School''. Predavanjem je obuhvaćeno nekoliko bitnih aspekata, kao što su: kratka istorija vina, svetske vinske regije, tajna vinskog bukea i probanja vina, poručivanje vina u restoranu, slaganje vina i hrane i slično.

 

Svoja iskustva iz oblasti preduzetništva podelila je gospođica Tijana Blagojević, direktorka agencije za zapošljavanje ''Be savvy'' iz Australije.

Tokom predavanja, prisutne dame bile su u mogućnosti da prisustvuju degustaciji četiri vrste vina iz različitih delova sveta, koje je obezbedila kompanija ''Tody Gebruder Heinemann'', a poklone za dame obezbedile su firme ''Dar kozmetik'' i ''Pahuljica'' iz Beograda.

 

 

 

 

 

 

Preduzetništvo

Info