ODRŽAN SKUP PRIVREDNIKA U GRADSKOJ OPŠTINI PALILULA


Klub privrednika opštine Palilula bio je domaćin 4. sednice Zajednice opštih udruženja preduzetnika Privredne komore Beograda održane u petak, 23. oktobra 2009. godine. U prisustvu više od šezdeset privrednika i preduzetnika, predsednik Kluba privrednika opštine Palilula, gospodin Tomislav Jovanović, pozdravio je prisutne i podsetio da je na predlog predsednika Zajednice preduzetnika Privredne komore Beograda, gospodina Dragana Trivan, dogovoreno da će svako Udruženje preduzetnika jednom mesečno biti domaćin sastanka i druženja preduzetnika, članova Zajednice.


U kratkoj prezentaciji o postignutim rezultatima Kluba u 2008. i 2009. godini, posebno je istakao veliki uspeh sajmova za zapošljavanje gde je više od 900 ljudi došlo do radnih mesta. U isto vreme, predstavio je novu benefit karticu za robu i usluge, koja će svim članovima Udruženja omogućiti popust, 5-10% za robu i do 20% za usluge.

Prema rečima Dragana Trivan, predsednika Zajednice, Udruženje preduzetnika Palilila,iako najmlađe, predstavlja primer dobrog rada i uspešne saradnje sa lokalnom samoupravom. Istakao je da su preduzetnici motor privrede i da je osnovni plan Zajednice preduzetnika upravo jačanje preduzetničkih udruženja. Pozvao je sve prisutne da se obrate Privrednoj komori Beograda i da im 150 zaposlenih i kompletna logistika Komore stoje na raspolaganju.


Od aktivnosti Privredne komore Beograda najavljeni su predstojeći Sajam preduzetništva – Biznis Baza 2009, IX Internacionalni kongres MSP Srbije i Privredne komore Beograda i obuka «Uvod u uspešno poslovanje».

Sednica je završena potpisivanjem ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji Gradske opštine Palilula, Doma zdravlja Palilula i Kluba privrednika opštine Palilula.

 

Preduzetništvo

Info