PROBNI  POPIS  POLJOPRIVREDE

U cilju ispitivanja veza između popisa poljoprivrede i popisa stanovništva, Probnim popisom poljoprivrede biće obuhvaćena sva porodična poljoprivredna gazdinstva identifikovana u Probnom popisu stanovništva, domaćinstva i stanova 2009godine. Tim povodom Privredna komora Beograda i Republički zavod za statistiku Srbije organizovali su Konferenciju za medije, kako bi se šira javnost upoznala  sa pojedinostima Probnog popisa poljoprivrede u Republici Srbiji od 1. do 15. decembra 2009.

Na ovu temu govorili su ispred Republičkog zavoda za statistiku Srbije prof. dr Dragan Vukmirović, direktor; Nikola Latinović, pomoćnik  direktora i Dragana Marković, načelnik odeljenja,  ipred Privredne komore Beograda prisutne medije i goste pozdravio je gospodin Miodrag Veseli, sekretar Udruženja poljoprivrede i prehrambene  industrije, dok se gospođa Jelena Petrović obratila prisutnima ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Rečeno je da probni popis, kao deo projekta IPA 2007, treba da posluži kao osnova za izbor najpogodnijih metodoloških i organizacionih rešenja  za sprovođenje redovnog popisa poljoprivrede u 2011godini.

Primenjeni instrumenti biće u skladu sa metodologijom Eurostata za sprovođenje istraživanja o  strukturi farmi, Svetskim programom popisa poljoprivrede, 2010. u skladu sa Zakonom o statističkim istraživanjima i drugim zakonima.

Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Zadružni savez

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi