ODRŽANA SEDNICA ODBORA UDRUŽENJA POLJOPRIVREDE I PREHRAMBENE INDUSTRIJE

 

Na sednici Odbora Udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije razmatrana su tekuća kretanja u poljoprivredno – prehrambenoj proizvodnji Beograda. Konstatovano je da su ostvareni odlični proizvodni rezultati, uz rekordne prinose pojedinih ratarskih kultura, koji zbog neuređenog poslovnog ambijenta nisu doneli očekivane finansijske efekte. Poljoprivredi je potrebna adekvatna kreditna podrška, podjednak tretman od strane države za sve proizvođače i odnosi sa prerađivačima bazirani, kako na zajedničkom interesu, tako i na zajedničkom preuzimanju rizika.


Ove godine i u voćarskoj proizvodnji ostvareni su rekordni prinosi. Povećanje proizvodnje od 40 do 50% u odnosu na prošlu godinu, uz malu potrošnju voća u zemlji, dovelo je do pada cena i nezadovoljstva proizvođača. Proizvođači smatraju da je jedino rešenje podsticanje i povećanje izvoza.

 
Na sednici je usvojen Izveštaj o radu za 2009. godinu i Plan rada Udruženja u 2010. godini. 
Saša Avramović, direktor OD "Radmilovac", pored naučno-istraživačkog i edukativnog rada predstavio je i proizvodni deo oglednog dobra  Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, odnosno rakije, vina i druga alkoholna pića dobijena od sopstvenih zasada. Nikola Latinović, pomoćnik  direktora Zavoda za informatiku i statistiku Srbije zahvalio je Udruženju poljoprivrede i prehrambene industrije na aktivnostima za uspešno sprovođenje popisa poljoprivrede.

Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Zadružni savez

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi