"BIP" TRAŽI STRATEŠKOG PARTNERA

Po informacijama iz Beogradske industrije piva, za kupovinu većinskog paketa akcija ove kompanije interesuju se tri velike inostrane pivare. U slučaju da se obezbedi strateški partner, proizvodnja i učešće u prodaji na tržištu bi se udvostručila. U ovom trenutku BIP proizvede i proda oko 300.000 hektolitara piva godišnje i drži 6% tržišta. Uz minimalna ulaganja i dobar marketing veoma brzo bi mogla da se dostigne proizvodnju od 600.000 hektolitara piva godišnje.

BIP u svom vlasništvu ima pivaru u Beogradu (kod Mostarske petlje) i fabriku sokova u Krnjači u kojoj se proizvodi samo sirće. Proizvodnja gustih sokova je obustavljena, a gaziranih premeštena u fabriku na Mostarskoj petlji. BIP raspolaže sa 13 hektara na atraktivnim lokacijama u Beogradu u Knez Danilovoj ulici i na Mostarskoj petlji. Fabrika piva u Čačku prestala je sa radom, a zbog neplaćenog poreza u visini od 6,1 mil evra, država je BIP-u oduzela 40% imovine, uključujući i sladaru u Čačku. Postoji mogućnost da se oduzeta imovina vrati BIP-u kroz program konverzije dugovanja.

S obzirom na činjenicu da je linija za otakanje u fabrici piva stara 7 godina, strateški partner bi zarad efikasnije proizvodnje trebalo da nabavi novu. Takođe, potrebno je investirati u kotlarnicu i sistem za hlađenje. To znači da bi strateški partner u prvoj godini u novu opremu trebalo da uloži između 8 i 10 miliona evra.
Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Zadružni savez

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi